School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Fado, nó timcheall scór blian ó shoin bhíodh an cuid ba mhó de na pósaidhthe déanta san Inid ar bith ba mhaith leóbhtha. Ós rud gur bé an Mháirt lá an mhí adha ní dhéantar aon phósad an lá sin.
    Déantar cleamhnaistí annsó. Bíonn cuid acha ann fhada ar siubhal mar bhionn cuid de na fearaibh an cruaidh ar airgead. Airgead is mó a fhaghann na cailíní anois mar spré aca. Fadó bhí bó bainne, bó ion-laoigh, nó budóg le fághail acha leis an airgead. Oidhce an póstha bíonn na comharsana uilig bailighthe id-teach pósta. Bíonn neart le-n-ithe agus le nól acha. Fanann siad
      1. poetry
    Seán Mac Aodha