Scoil: An Pháirc (uimhir rolla 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Bhí rafla imeasg na n-daoíne go raibh maighdheán mara in a gcómhnuidhe i loch leath bhaile an Riogh timpeall céad blian o shóin.

Bhí rafla imeasg na n=daoiné go raibh maighdeán mara in a gcómhnuidhe i loch leath bhaile an Riogh timpeall céad blían o shóin. Tagadh síad amach ar an tráigh 'chuile lá. Lá amhain bhí fear ag dul treasna an loch agus connaich sé iad. Sciobh sé an eangach a bhí ar ceann duine d'es na cailíní. Leán síse é go dtí a theach féin. Phós sí é agus bhí clann acha lá amhain tháinig duine dé's na páistí isteach agus dubhairt sé go chonnaic an eangach bá déise a bhfacha se ariamh. "Cá bhfuil sé ars an mathair." "Tá se san stácha coirche ars an gasúr, fúair sí é agus d'imthigh se léithe.
    Mairéad Nich hÉil
    Shinnagh, Co. Mayo