School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Ballindine, Co. Mayo
Máire de Staic

1. San am fadó chuaidh bean ceile chuig margad Baile na Gaedhilg le rudaí a ceannacht agus do bhí an dorcadas ag tuitim nuair do bhí sí ag teacht abhaile.
    Pádhraig do bhí mar ainm ar a fear ceile agus do bhí se ag tarraingt móna abhaile ó'n bportach an la cheadhna.
    Bhí sé ag cur sheaca an oidhche roimhe sin agus do sgoir an chapall agus an fear. Cúpla uair roimhe sin fuair an fear bás.
    Nuair a bhí an bean cheile ag teacht abhaile b'éigin dí dul tar stíl agus cé chasadh uirrthi acht a fear cheile. Dubairt an bhean "cá bfuil
    May Devane
    Killeen, Co. Mayo