School: Baile Mhic Airt, An Rinn

Ballymacart, Co. Waterford
Tomás Ó Faoláin

1. (continued from previous page)
    seangán ar mullach an cnuic úd thuas" arsa sé. I gcionn tamaill eile do thóg an tara fear a cheann agus dúirt " Ó tá sé ann mar címse ar saibhal ann é". I gcionn tamaill do thóg an tríú fear a cheann agus dúirt "Ó is é dar fiadh tá an ceart agaibh mar airíghim-se ag sodar é". Fuair sé sin an geall mar dúirt sé go raibh an ceart 'gen mbeirt eile.
  2. (continued from previous page)
    1. Bhí capall ag mo sean-athait agus tháinigh madra confiadh isteach sa stábla cuige lá agus bain sé greim fiacaile as a spuir. Thuigh an capall ar conach agus thug sé cúrsa an pharóiste air féin agus ní bhfuigheadh aoinne é stad ná aon bhaint siar a bhaint as. D'imigh sé síos go dtí an tráigh agus ar a theacht aníos bhí Séamus Ó Murchadha roimhe le gunna agus chuir sé piléar tréna inchuin agus do marbhuigh sé é.