School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

mar rinne sé nuair a bhí sé ina gasúr bheag.”
    “Ar ndóighe ní thiocfadh liom do dhiultadh” arsa sagart na Paroisde, “ agus gheobhaidh tú iad cinnte”
    Ar maidín lá ar na bhárach ar an sé a clog d’fhosgail an gasúr doras teach an phobail agus ní rabh a bhfad go dtáinig an sagart isteach. thoisigh sé a léigheadh agus leigh sé Aifreann mór fada. Nuair a criochnuigh sé é labhair sé leis an gasúr agus dubhairt: “Seo Aifreann amháin agus rinne mise dearmad de sul a bh’fuair suaimhneas go dtí dtiginn agus go léighinn é agus anois tá mé ag imtheacht arís na siorruidheachta agus gheobhaidh mé suaimhneas”
    “Bidh ag guidhe arm o shon-sa” arsa’n gasúr.
    “Ní thiocfadh liom dearmad a dheánamh duit-se,” arsa seisean. “Slán agat”