Scoil: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus bean ann aon uair amháin agus bhí siad le pósadh ach bhí Rí na Frainnce i ngrádh léithe fosta. Lá amháin leag siad amach lá an phósta ach níor bhfada gur éirigh an cailín óg tinn agus chuaidh sí a chodladh agus ní rabh siad abalta í a mhusgladh. Chuaidh cupla lá thart ach níor mhusgail sí agus fá dheireadh chuir siad faire uirthi agus nuair a tháinig an Domhnach tugadh go teach an Phobail í le na cur nuair a bheadh an t-Aifreann thart.
    Ach sul ar éirigh na daoine le gabhail amach cé tháinig isteach ach Rí na Frainnce agus chuaidh sé suas go dtí an áit a rabh
    Dómhnall Ó Gallchobhair
    Leitir Catha, Co. Donegal