School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    Tá an casan sin fior garbh agus níor b féidir lé duine ar bith dhul air le gluaistéan nó rothar tá séc omh garbh sin. Tá an casan seo comh sean lé "Casan an Eallaigh" mar tá sé ann comh fada siar a's atá duine ar bith abalta a cuimhnuighadh.
    Timcheall céad bliadhain ó shoin no mar sin bhí na daoine ag dhul a athrughadh agus é a chur ináit eile act ina dhiaidh sin shíl siad go dtabharfadh sé suas baraidheacht talaimh agus d'fág siad é mar bhí sé agus níl móran bisigh air ó shoin.
    Tá claidhe dé clochai ar taoibh amháin dé agus ar an taoibh eile dé níl claidhe ar bith air acht an claidhe atá ar na pairceannai.

"Casan Lag a Bhealaigh Mhóir"
    Tá an bóthar sin ins an cnoc atá inArathíre fósta acht cha'n sé ró mhór, agus téigheann na daoine ar an bhóthar beag sin lé móin a fhaghailt fósta. Nuair atá na daoine ag dhul go Pollaid téigheann cuid aca ar an bóthar sin mar aithghiorra atá ann.
    Níl cros bóthar ar bith ins an cheanntar seo acht beirt, 'sé sin an ceann atá imBaile Úr agus an ceann atá i mBaile na Cnuic.
    Níl carnan cloch ar taoibh an bhealaigh
        1. public infrastructure