School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. Tá go leor bhóitre thart san áít seo. Sé an t-ainm atá ar na bóithre sin, bóithre na Cloichebric. Tá ceann acu ag dul ó'n Fhairthe go dtí Córnamóna agus an ceann eile acu ag dul go dtí an Gleann. Tá cuid acu déanta le sgathamh maith agus cuid eile nach bhfuil sé bhfad ó rinneadh iad. Ta sean bhóithre eile tart san áit seo freisin nach bhfuil mórán úsáid a dheanamh dofa aníós. Seo iad na h-ainmneacha atá ortha:-
    Bóthar Bharr an Leása
    Bóíthrín Sheán Sedighe (?)
    Bóthar an nGrátha Bhig
    Bóíthrín na Míneo
    Bóithrín Doire Dhuibh
    Bóthrín Pholl na Braughadh
    Tá na bóithre sin tuairims leith-mhíle ó mó theach. Tá sean-cósán ag dul sior an bpúcán briste acaire a dheunamh nuair a bíónns duine ag dul ar an bhFairche.
    Tá ceann eile ag dul siar faoi bhun bheinn sléibhe agus amach ar gCairraig agus amach Maam. Aon ma bhíonn tú ag dul go dtí an Maam na áit ar bith amach an bealach sin
        1. public infrastructure
    Eibhlín Ní Mhuráin