School: Gaoth Sáile (roll number 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. 9. Tobairin fíor uisge i lár an bhaile seo ceithre cinn óir agus cónlaí airgid.
    (An t-súil)
    10. Cé'n uair a thiochas caint ag an bpreacán dubh
    Nuair a thréigeas na h-urlaí ná gleann traí: nuair a imrigheóchas an ceo des ná cnuis: Nuair a cháileas ná sagairt an tainte tiochfaid cainnt ag an bpreacán dubh.
    Bhí scolaire bocht ag dul thart san ám fadó agus bhí an sagart ag dul thart ag crinniú a chuid airgid tar éis na Nodlag. Chuaidh an sagart isteach go dtí an teach a raibh an soclaire bocht ann agus thosuigh siad ag cuir ceisteanna ar a chéile.
    Sa deireadh chuir an sagart an ceist ar an sgolaire bocht ce'n uair a thiocfas cainnt ag an bpreacan dubh agus sin é an freagra a thug sé air.
    Brighid Ní Chinneidigh
    Dumha Dhearc, Co. Mhaigh Eo