Volume: CBÉ 0370

Date
The Main Manuscript Collection, Volume 0370, Page 0049

The Main Manuscript Collection, Volume 0370, Page 0049

1. (continued from previous page)
    go dtí go rabh sé a dheas de a bheith i mbun a mhéid. Ní fhaca sé mórán daoiní ariamh; ní rabh sé amuigh fríd chruinniú ar bith. Tógadh aníos ar an uaigneas é agus ní rabh fhios aige eadar an maith agus an t-olc. Ní théarn sé a dhath ariamh ach ag buachailleacht chaorach; agus níl mé rádh go rabh fhios aige go rabh obair ar bith éile ar an domhan lé deánamh ag
    duine ar bith.
    Maidín amháin go n-iongantach
    luath, bhí sé amuigh ag amharc indiaidh a chuid caorach agus crunthaigh sé cúpla ceann aca agus shiubhail sé leis
    fríd an t-Sliabh a gcuartughadh ach ní rabh dol aige a bhfaghail. Shiubhail sé mílte ar bhun mílte. Fá dheireadh goide a rinne sé ach a theacht ar amharc an bhealaigh mhóir. Maidín dheas chiúin thé a bhí ann. Tcí sé na sloighte a’ tarraingt air anoir. Agus dar leis féin
    ar b'fhéidir go bhfuil an oiread sin
    Date