School: Baile an Daingin (C.) (roll number 4828)

Ballindine, Co. Mayo
Máire de Staic

1. (continued from previous page)
    dhearc sé anonn agus thug sé fá deara go raibh líos ann. Glaodadh isteach sa líos air. Tháinig eagla air acht mar sin féin chuaidh sé isteach. Do bhí dinnéar breág ar an mbórd agus dubhairt na daoine maithe leis suidhe chun an bhuird agus a dothain d'ithe. Nuair a bhí a dhóctain iththe agus ólta aige gabh sé buidheachas leo agus dubhairt sé leo go ndíolfad sé an comhar leo nuair a bheadh an coirce aibidh. Do bhí go maith is ní raibh go h-olc. Is minic a geobfad sé beile maith o na daoine maithe nuair a bhíodh ocras air. Sin mar a bhí an sgéal go dtáinig an Fógmar. Nuair a bhíodar ag baint an coirce d'fág an buachaill ualach maith de ag beal an leasa. An maidin ina dhiaidh sin thug
    Kathleen Casey
    Peter Fahy