Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Attimachugh, Co. Mayo
P. Ó Corracháin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí Paídín Ó hIaghra in a fhear maith ag rith fadó bhí rásanna i nFleanndubh agus do bhuiaidh sé i rás ann. Dhá chéad slat a bhí san rás agus do ritheadh sé an rás i trí nóiméidíbh. Do bhí Mícheál Ó Neachtain as fleanndub in a féar mhaith ag rith fresin do bhuaid sé rás an lá sin.
    Aodh Ó hIaghra as Áit-Tighe-Mhic-Aodha do bheárfadh sé ar choinn ón Abhainn buidhe go dtí an áit in a raibh sé in a cómhnuidhe sé sin tri céad slat Séosaimh Ó Rodaigh as béalasa do rug sé ar ghirrfiadh i bpáirc Sheáin Ó hIaghra in Áit-Tighw-Mhic-Aodha. Rith sé tuairms míle tárt timpeall na páirce sul ar rug sé
    Mícheál Ó hAnnon
    Máirtín Ó hAnnon