School: Baile Uí Mhuinghile (roll number 8284)

Ballymonally, Co. Mayo
Liam Mac Gearailt

1. (continued from previous page)
    min agus tae agus suícra. Ní raibh mórán airgead ag cuid de na daoinibh agus tugadh siad laitheannta oibre don siopadóir le tae agus súicra a fhail. Bhíodh margadh i mbeannchor agus i Béal an Mhuirthid fadó. Roimh an Nodlag agus san earrach a bhíodh an margaidhthe i mBeannchor.
    Ní mbíodh margaidhthe i mBeannchor anois. Na rudaí a bhíos le cheannacht agus le díol aca i mBeannchor muca, scadáiní; agus molruisí. Ó Portorlán a thagann na scadáiní agus na molruisí. Sa t-sean aimsear fadó bhí peidléirí ag dul thart Páidín Breathnach agus fear eile Micheál ÓRuadháin agus bhíodar ag díoladh bioráiní. Bhí hucstaéirí ag dul thart Peadar Ó Ghallochabhaír agus Antoine Ó Gallochabhair.
        1. trade
    Máire Nic Aoidh