School: Affane, Ceapach Chuinn (roll number 16272)

Affane Hunter, Co. Waterford
Bríd Bean Uí Chonaill

1. (continued from previous page)
    Ar an maidin seo do ghuidh sí go dúthrachtach chun Dé acht ní raibh aon rian den leigheas le feiscint ar an gcailín.
    Bhí an tseanbhean ag gol go fuigheach?furgeach? nuair a tháinig fear aosta cúichi. Bhí a dhrom cromhtha agus bhí féasóg liath aige. D'fhéach sé go truaghmhéileach ar an mbeirt & gubhairt leo " dul abhaile agus b'fheidir go mbeadh deagh- scéal acu roimh tuitim na h-oídche".
    Chuadar abhaile algus nuair a bhí clog an tSéipeil ag glaodhach " Fáilte an Aingil" an tráthnóna seo bhí radharc a súile ag an gcailín.
    As san amach bhí sí ag moladh Naomh Déaglán ní nárbh iongnadh.
    Brighid Ní Chonaill