School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Donegal
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    bhí na geasa ar siubhal agus bhí an cailin mar dfág na leas-dheirbhsiúracha í. Rith sí abhaile agus bhí achan rud deanta ag a caora dhubh dí agus nuair a tháinig an dream eile thoisigh siad ag innse fan oidhche agus an dóigh a rabh mac an Iarla le dhul thart lá ar na bhárach go bhfeicfeadh sé cé an cailín a bhfóirfeadh an bhróig dí agus gur bhí sin an cailin a phósfadh sé. Nuair a connaic na cailiní eile ag teacht mac an Iarla chuir siad an cailin faoi bharaile ar eagla go bhfeicfeadh sé comh bratógach is a bhí sí. Ní rabh duine ar bith de’n truír nár bhain na sála dobhtha féin ag iarraidh bhróg a chur ortha acht ní rabh gar ann. Nuair a bhí mac an Iarla ag imteacht chonnaic sé an baraile ag bogadaigh agus d’fiafruigh sé caide bhí faoi an bharaile.
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Nic Fhloinn