School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

shean fear a bhí na chomhnuidhe i bpálus beag i ngleanntán sleíbhe.
    “Bhal”, arsan buachaill “tamall o shoin chaill mise trí caora agus chualaidh mé gur imthigh siad amach bealach sgoilteadh na dtrí ndéor. Tug mé liom lón arán agus ime agus d’imtigh ar a lorg. Siubhal mé liom i gcionn cúpla lá mhothuigh mé mé fhéin ag éirigh lag agus gan riam na gcaoirigh le feiceál thíos na tuas, suidhe mé síos. Thainig sgannradh orm Thoisigh mé ag sgairtigh agus d’aithin mé glór mo chinn ag éirigh níos laige agus níos laige go dtí ‘sa deireadh nach raibh ann acht bíodhg agus annsin siosarnaigh.
    An rud deireannach a mhothuigh mé na láimh far ar mo ghualainn. Nuair a musgal mé cuas bhí mé astuigh i bpálus beag gleóidthe i mó luighe ar leabaidh sámh seasgar le h ais na teineadh. Bhí dorus nó fosgailt mór ar an bpálus agus coinín beag donn ag peataireacht isteach
    Cait Ní Chuinn
    An Mhullaigh, Co. Donegal