School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    Chuaidh sé isteach agus bhí an teachtaire ann roimhe agus d'innis an sgéal adubhairt an saghart leis. Labhair an bhean arís agus dubhairt: "Tá mé buidheach duit, a athair, cionnus go dtáinig tú ach bhí saghart agam, b'fhéidir ní b'fearr nó duine ar bith agaibh-se, nó bhí Naomh Íosef é fhéin agam, agus rinne mé m'fhaoiside leis."
    "Bhal a bhean modhamail," arsan saghart, "caithfidh sé go dearn tusa rud mór éiginteacht do Dhia nuair atá Sé comh maith sin duit agus anois na seun goidé an gníomh a rinne tú."
    "Maise a athair béidh mé in áit na fírinne anocht, arsa, sise "agus amach ó mo chroidhe amach ní dhearn mé ach an dá chloigeann déag de theaghlach a bhí annseo a ofrail suas do Dhia nuair a fuair gach duine acú bás agus sin iomlán da deárn mise ariamh a athair."
    "An bhfuil tú ag imtheacht anois" arsa seisean léithe
    Máire Bhreathnach