School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    D'imthigh an ghiorsach léithe go dtí go dtáinig sí go dtí an teach beag sa choillidh. Chonnaic sí na fir bheaga ina shuidhe ag an teinidh shuidh sise i bhfus ag an doras agus thoisigh sí a dh'ithe an aráin. D'iarr fear aca giota de'n arán uirthí, agus dubhairt sí nach dtabharfadh nó go rabh sé gann go leór aicí fhéin. D'iarr siad uirthí an teach a sguabadh agus chuir sí ceist ortha cá rabh an cailín seirbhíse abhí aca anuraidh. D'iarr siad uirthí annsin a dhul 'un an bhaile mur ndeánfadh sí é. Nuair a bhí sí ag imtheacht 'un an bhaile dubhairt fear aca gurab é a pronntanas a bheirfeadh sisean díthe, í bheith ní ba gráice gach uile lá dá n-amharcfadh sí sa ghloine. Dubhairt an dara fear gurab é an rponntanas a bheirfeadh seisean díthe feasóg a theacht uirthí
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Anna Bhreathnach