School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    go fada le migeall gabhair. Dubhairt an tríomhadh fear gurab é an rponntanas a bheirfeadh seisean díthe í bás tobann a fhághail.
    Chuaidh sí 'un an abhile annsin comhair a bheith nár aithin a máthair í bhí sí comh gránna míofar sin ó d'imthigh sí. thárluigh gach rud mar dubhairt na fir bheaga sa choillidh d'éirigh inghean an ghréasuidhe comh dóigheamhail sin go rabh iomrádh uirthí ó chionn go cionn na tíre, agus tháinig an fear a ba saidhbhre sa tír agus phos sé í. D'éirigh inghean an ghréasaidhe (?) comh gránna gur bh'éigean do na máthair í a choinneáil sa teach i gcomhnuidhe. Agus ba é sin an rud a d'éirigh do inghean na baintreabhaighe cionnus a máthar a bheith go h-olc do inghean an ghréasaidhe.
    Fuair inghean na baintreabhaighe bás tobann agus bhí saoghal
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes