School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    ina comhnuidhe comhgarach daobhtha agus bhí sí lán pisreóg. Síos leis an chailín bheag fá choinne cupla aibhleóg. Ar a dhul istech duithe bhí an bhean ag cíoradh a cinn.
    "Tabhair domh cupla aibhleóg le do thoil," arsa'n cailín.
    "Beirfidh agus fáilte," arsa'n bhean, "ach seo duit ribe gruaige agus ní bhéidh a'n lá anais ort a coidhche."
    B'fjhíor duithe níor luaithe a bhí sí sa bhaile d'imthigh na bratógaí duithe agus an t-éideadh galanta a bhí uirthí bhaineadh sé an t-amharc as an tsúil agat agus na bróga a bhí uirthí tcídhfeá dó sgáile istoigh ionnta. Nuair a bhí sí cóirighthe chualaidh sí glór ag rádh; "bí ar shiubhal 'un Aifrinn anois!"
    Níor luaithe a chualaidh sí an glór na aithin sí gur glór an tsean-mnaoi a thug an ribe duithe a bhí ann. Chuaidh sí isteach ins an cóiste a bhí ag
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Bhreathnach