School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    choinne an chinn eile." Mhothuigh Larraí iomlán d'ar dhúbhradh agus nuair a fuair Larraí (iomlán) é ar shiubhal thug sé leis an chaora agus sé ag tarraingt ar thoigh an ghaduidhe leis an chaora. Fuair sé céad punnta annsin.
    Ní raibh Larraí i bhfad sa bhaile nuair a mhothuigh siad an trup ag teacht fhad leis an doras. Cé bhí ann ach an fear ar tugadh an chead chaora do. D'iarr sé ceann eile agus fuair sé í. Dubhairt an gaduidhe le Larraí nuair a d'imthigh fear na caorach go bhfuigheadh sé céad eile puntaí. D'imthigh Larraí arís. Nuair a bhí sé ag gabhail fríd an choillidh thoisigh sé a meaidhligh. Cé bhí ag gabhail fríd an choillidh ach fear na caorach. Shíl sé gurbh'é an chead chaora a fuair sé a bhí ann, agus d'imthigh sé a chuartughadhj.
    Nuair a fuair Larraí an fear istoigh i ndoimhneacht na coilleadh thug sé leis an chaora a bhí ceanglaidhthe de'n gheafta agus d'imthigh sé leis ag tarraingt ar an bhaile. Fuair sé céad eile punta annsin. Nuair a phill fear na coilleadh bhí an chaora ar shiubhal agus
    AT1525: The Master Thief
    Gráinne Bhreathnach