School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    b'eigean do pilleadh arís fá choinne caora eile. Agus fuair sé í. D'imthigh sé leis ag tarraingt ar a bhaile.
    Dubhairt an gaduidhe le Larraí go bhfuigeadh sé céad eile punta dá mbainfeadh sé an chaora do'n fhear. D'imthigh Larry leis ag tarraingt ar theach an mhinictir. Bhí sgiobal ar an taobh amuigh de thoigh an mhinistir agus d'fhan sé amuigh go dtí gur mhothuigh sé fear na caorach ag teacht. Nuair a tháinig sé ar a amharc arsa seisean leis, "Cuir isteach an chaora 'na sgiobail agus gabh isteach agus ól bolgam tae nó tá tú caillte leis an ocras, agus béidh lucht na bainnse sa bhaile sula a raibh a suipéar réidh."
    Shíl fear na caorach gurbh'é a dhearbhrathair a bhí ag cainnt leis ar fad agus d'fhág sé an chaora ag Larraí le coimhead ar fad. Nuair a fuair Larraí istoigh sa teach é thug sé leis an chaora agus d'imthigh sé ag tarraingt ar theach an ghaduidhe. Fauir sé céad eile punta ansin.
    Mheas Larraí go rabh go leor airgid aige anois agus b'fhearr do bhéith ag tarraingt ar a bhaile. Nuair a chonnaic athair é ag teacht reath
    AT1525: The Master Thief
    Gráinne Bhreathnach