School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

fhear a bhí amuigh aig an fhuinneog.
    Nuair a tháinig an ministir isteach dubhairt sé le na bhean go raibh sé marbh anois ach nuair a d'amharc sé sa leabaidh bhí a bhreaitlín ar shiubhal. Chuir sé ceist uirthe caidé d'éirigh de'n bhreáitlín. Dubairt sise, "nar shíl mise go dtug tusa leat í." "Cha dtug" ars'n ministir, ach níodh geall ort nach Larraí a bhí amuigh agus anois tá mo chuid pudair amudha agus sé Larraí a bhí istoigh agus sé cosamhlacht fir a bhí amuigh.
    Caithfidh mé mo chuid talaimh, agus mo ingean a thabhairt do le póasadh. Lá thar na bhárach chuir an ministir fá choinne Larraí agus tugadh féasta dó. Agus socrú go bpósfaidh an lánamhain óig lá thar na bhárach. Agus bhí bainéis ann a mhair lá agus seachtmhain.
    Agus sin é an rud a fuair Larraí as a chuid clisteachta.
    Sgéulaidhe: Anna Bhreathnach, Áirdmhín. 51 bl.