School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall ac Suibhne

Agus go bhfuigeadh sé a chuid talaimh agus a ingean le posadh.
    Fuair Larraí culaith úr eile agus líon de bhratógaí í agus chuir sé maide ina sheasamh suas ina lár. Annsin choirigh sé é féin go maith. Oidhche amháin dhorcha thug sé leis é agus d'fhág sé ina sheasamh taobh amuigh de'n fhuinneoig é. Ba é sin an áit ina raibh an ministir agus a bhean ina luighe agus cha rabh i ngan fhios do Larraí. Rinne sé tormán taobh amuigh de'n doras agus mhothuigh an ministir é. Mhusgail sé a bhean agus d'innis díthe goidé mhothuigh sé. D'éirigh séthug leis a ghunna agus amach leis. D'fhan Larraí i bhfolach i gcúl cloiche móire a bhí ar chúl an toighe fhad agus bhí an ministir ag gabhail thart fhad leis an fhuinneoig. Annsin thainig Larraí isteach go gasta agus deirfeadh sé le bean an mhinistir, luigh siar, luigh siar, luigh siar no tiicfaidh sé isteach agus bheirfidh sé leis an bhreáithlín.
    Fhad agus bhí sé ag raidht seo bhí sé
    AT1525: The Master Thief