School: An Clochán Liath (Dungloe) (roll number 15243)

An Clochán Liath, Co. Donegal
Doiminic Ó Ceallaigh

1. (continued from previous page)
    fios aice sé, ca dteachaidh sé. Bhí an choigcís corr a bheith thuas agus tháinig Jack thart agus thoisigh sé a chuarthughadh. Chuartuigh sé na séomraí uilig go dtáinig sé fad leis an seachtmhadh séomhra agus bhí sí annsin. Annsin chuir sé scéala chúig an Ríogh go bhfuair sé a nighean. Tháinig an Rí annsin agus thug sé a chuid airgid do. Ach bá mhaith leis an nighean é choinneal ag obair fa’n áit, agus rinne siad sin. Ach bá é an deireadh a bhí air gur pósadh an bheirt aca, agus ní rabh a gach le deánamh ag Jack ní (lo) ba mó ach ag siubhail thart le nighean an Ríogh, agus mhoir sé go sona sasta go lá a bháis.
    Pádraig Ó Gallchobhair
    Micheál Mac Amhlaidh