School: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (roll number 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Donegal
Áine Ní Dhochartaigh

1. Scéal - Croí an Éin (continued)

Gréasaidhe a bhí ann. Bhí sé pósta agus bhí dhá stócach ag a bhean.

(continued from previous page)
    dó a chuid éadaigh agus chuir culaith an tsaghairt air. Chuaidh sé annsin ar an tsráid céadna aráis. Casadh cailín an bhean ruaidh air. D'iarraidh an tsaghairt. "Tá bean thuas annseo a bhfuil crann ag fás amach as a béal agus í crochta amach ar an fhuinneóig ar uachtar."
    Chuaidh an saghart suas chuici."Tá an bás agat" ar sé. Innis do chuid peacaidh damhsa sul a bhfaghaidh tú bás". Rinne sí faoiside annsin cha rabh an crann ag tuitim. "Char innis tú do chuid peacaidh uilig damhsa" ar seisean.
    Smaointigh sí ar chailleach na gcearc agus an púdar, agus d'innis sí dó an scéal uilig. Dubhairt seisean annsin go gcaithfeadh sí an púdar ceádna a ól. Thug sé ubhla glas dithe annsin, agus thuit an crann.
    AT0567: The Magic Bird‑Heart
    An Fál Carrach, Co. Donegal