School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    ceannuigheann siad leas mála le cuidiú leis an leas eile. Cuidhigheann an dhá fheirmeor le chéile. Mar na bhfuill ag gach fear acht capall amháin. Nuair atá na prátaí cuirtha níl an trioblaid thart uilig go fóill. Tá na drilliní le tógail arais agus créafóg le cur leo agus nuair a fhásann siad giota ta siad le déanamh arais. Cuirtear spray leis an aicid a chongbhaile ar shiubhal.
    Baintear na prátaí le spáid no le seisreach agus cuirtear i bpoll iad rith an gheimhridh. Bud ghrathach arán dhéanamh as na prátaí anseo fad o shoin agus bhí sgríobán in gach teach leis na prátaí a shríobadh. Déir na sean daoine go rabh an arán seo maith agus laídir.
    Eóghan Ó Cólla
    Tirloughan, Co. Donegal