Scoil: Ceathramha na gCanónach (uimhir rolla 16102)

Carrownaganonagh, Co. Donegal
Eoin Ó Gallchobhair

1. Scéal (ar lean)

Bhí sin ann, is fadó bhí, bhí rí 's bainríoghain i mbaile Cliath a rabh triúr nigheanach acu.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    fear uasal eile a mharcuigheacht ar beathach agus diallaid óir air. D'iarr sé an bhean ó agus fuair sé í agus rinn siad amach lá le na bpósadh. D'imthigh seisean ar sheála theacht arais an lá seo. Chuaidh an cailín óg amach 'na gháraidhe an lá seo mar rinne an chuid eile agus chonnaic sí an Rós geal ag fás. Dar léíthe gur fa na coinne a bhí sé ag fás. Comh luath agus leag sí a lámh air d'imthigh sí féín 's a Rós agus ní fhacthas aon amharc ní ba mhó ortha. Bhí an triúr caillte annsin agus ní rabh a dtuairisg le fághail.
    Chuir an Rí amach duais 100 punta thabhairt do dhuine ar bith a gheobhadh tuairisg a chuid ingeanach. Bhí trí bhuachaill óg buailthe suas le chéíle - Albanach, Eireannach agus Sasanach. Ní rabh a dhath ar cur bhuadhartha orra ach an méíd a shaothróchadh siad a ól agus
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0301: The Three Stolen Princesses