School: St Johnston (2)

Saint Johnstown, Co. Donegal
S. Mac Giolla Bhríghde

tay see a boot her.
    Her big brother was there tee an' he jist got her on hees back an' cerried her hame tay her ane hoose an' there wis a wake that night.
    They got a coffin that night an' they put her into it and they took her tay the grave an' birried her an' that wis the end o' the aul woman.
    Some folk said that the aul woman's ghost wis tay be seen beside the wal.
    It wisnay lang efter that tay the aul man died. Wan morning the aul man was lying in hees bed an' he was smoking. When he lit hees pipe he threw the match oot on the flure an' there wis a taste o' straw lying on the flure an' the straw went on fire. The hoose wis burned an' the aul man wis burned tee an' that wis the end o' the aul man
    Isobel Peoples
    Castletown, Co. Donegal