School: Scoil Bhríge Naofa i gCor an Dola (An Cheathrú Bheag)

Carrowbeg North, Co. Galway
Máire Ní Loideáin

1. (continued from previous page)
    Leagadh cathaoir aige agus shuidh sé síos. D'fiafruigh muid dhe an raibh aon sgéal nua aige. Dubhairt sé nach raibh aon sgéal ar bith aige. D'fiafruigh sé dhínn an raibh aon sean-phota nó sean channa sa teach ar theastuig cóir a chur air. Dubhairt muid go raibh sean-channa ar teastuigh tón a chur air. Dubhairt sé é a leagan anuas aige. Bhain sé an tóin as agus chuir sé isteach ceann nua. Nuair a bhí sé sin déanta aige d'fiafruigh muid dhe cé mhéad a thosnóchadh sé. Dubhairt sé sgilling. Fuair sé an sgilling, agus d'imtigh leis. Nuair a bhí sé sgathamh beag imthighte cuir muid uisge sa gcanna. Thosaigh sé air ag leigint thríd arís agus an tinncéir imtighthe.
      1. people by social grouping
    Siobhán Ní Smallaigh