School: An Garán

Garraun, Co. Galway
Seán Breathnach

1. (continued from previous page)
    Fadó. Ní bhíodh mórán rudaí ar an aonach ins an át sin. Gearrann siad píosa dé'n fionnadh se dhruim an ainmhidhe nuair a bhíonn siad ag ceannacht ainmhidhe. Bíonn aonach 'san Gaillimh gach mí. Teigheann a lán daoine ó'n áit seo ar an aonach. Bíonn an aonach ar siubhal ar feadh trí lá. Bíonn muca ar an aonach an chéad lá agus bíonn beithidhigh ann an darna lá. Bíonn capaill agus caoraigh ar an aonach an treas lá. Bíonn a lán ceannuightheóirí ar an aonach. Nuair a cheannuigheann an ceannuightheóir an t-ainmhidhe cuireann sé march air. Bíonn sciosúirí ag cuid de na ceannuightheóirí agus gearrann siad píosa dé'n fionnadh a mbíonn ag fás ar an mbeithidheach.
        1. trade