School: Cromghlinn (B) (roll number 12606)

Crumlin, Co. Galway
Seán Ó Donnchadha

acht Madhc Ó Feínneadha" arsa duine eile.
    Cuir Madhc san gcónra é, "Cé iomcrochads é," arsa duine," Cé iomcrochadh acht Madhc Ó Feínneadha. D'imigh Madhc agus an cónra ar dhruim an chapaill bháin, agus socrad mór in a dhiaidh. Nuair a tháinig go dtí an Cill, "cé dhéanfas an uaigh,"! arsa duine. "Cé dheanfadh acht Madhc Ó Feínneadha." Rinne Madhc an uaigh, chuir sé sios an cónra agus dhún sé suas é, Annsin ghlaoidh coilleach.
    Ruig duine annsin ar craíg creafóige agus bhuail sé Madhc ins na súilibh leis. Ní raibh sé in ann a fheicéal ar feadh tamaill agus nuair a thainig a amharc chuige airís bhí na daoine maithe ar fad imthigthe. Cén ait a bheadh Madhc acht in a sheasamh ar Cnoc na Cathrach, Suibhal sé leis abhaile.
    Seán Ó Spéaláin
    Farravaun, Co. Galway