School: Ballygar (C)

Ballygar, Co. Galway
Eithne, Bean Uí Liatháin

1. (continued from previous page)
    sa ghríosaig. Bhí tréinín na codla agus dhin sé fothram nuair a bhuail sé an ursal - tlú - le na chois agus do léim an tréinín ós a codla agus siud amach a doras í stáir reatha.
    Do shiubhal mo dhuine síos go doras agus d'feuch amach na diaidh.
    Bhí an tréinín cheathramha míle síos an bóithrín, le solus na Gealuidhe, Rud a chuir iongna an domhain air.
    "Diabhal cos a chuirfidh tú air an dteannteán so anocht" ar seisean, a cur an maide eamoinn air an doras, go daingean.
    Acht dá fheabhas daingean a chuir sé air, bhí mo thréinín na suidhe go seascair air a cor a giub sa chúinne nuair a eirigh an cheud duine air maidin [agus ]
    Do orduigh sí do fhear a tighe gan doras a dhúna choidhche rís an fhaid a bheadh sí féin sa teacht "mar" ars eise leis "do sgriobfainn liom tú chom sgiobhthe is ná beadh ionnat acht brobh".
    Nách beag an iongna go mbíodh eagla air na páisdí roímpi?
    Eithne Bean Uí Liatháin