School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (continued)

Bhí máighistir protastúnach ann fadó agus bhí beirt ghásúir caitliceach ag dul ar sgoil aige.

(continued from previous page)
    go leanfadh an cú iad agus go dtiochfadh an cú amach thar a athair agus nuair a thiochfadh an cú amach an dhá ghlúin a fháisgeadh air nó go mbeadh sé féin tamall maith uatha. D'imthigh siad uaidh an gcoin agus tháinic siad abhaile agus iad na ngasúir. Nuair a tháinic na gasúir abhaile bhí siad lán-tsásta agus iad ag déanamh gaisge. Bhí sgoláire bocht istigh ag éisteacht leób agus níor labhair sé go maidin agus annsin d'fhiafhruigh sé an mbfhíor an sgéal sin agus dubhairt siad go mbfhíor. "Más fíor é sin" adeir sé "cuirfidh mise bail mhaith ar sin i mbáireach. Déanfadh mé dhá choin dhíobhse" adubhairt sé leis na gasúir
    Bairtle Ó Conghaile