School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (continued from previous page)
    cáca fuinnte aice bhuail sí amach agus d'fhág an doras osgailte agus an cáca ar an mbord. Casadh bean eile leithí agus thosuigh sí ag cainnt agus bhí sí ann-fhada amuigh.
    Nuair a fuair an much agus na cearca an doras osgailte chuadhadar isteach agus thosuigh na cearcha a' phiocadh an cáca agus bhí an muc ag smutaracht thart nó go ndeachaidh sí síos chomh fada leis an mada. Sgaoil an mada agus rith sé indiaidh na muiche agus chuaidh an mhuch ar an mbord agus d'ionntuigh sí an bord agus thuit an cáca. Léim na cearca ar na soithigh sgannruigh an laogh agus chuaidh sé treasna an cliabháin agus chaith sé amach
    Maighréad Ní Neachtain
    Baile an Dónalláin, Co. Galway