School: Leamhchoill (roll number 10742)

Leamhchoill, Co. Galway
Seán Ó Domhnalláin

1. (continued from previous page)
    ar an mbord nuair a thiocfadh siad arís. Chuaidh an t-athair agus an máthar a codhladh. D’fhan an chailín ‘na suidhe ar stól cois teineadh.
    Buaileadh cnag ar an doras. Cé bheadh ann ach beainín beag. Dubhairt sí leis an gcailín “éirigh suas agus tar liomsa ag an damhsa”. Bhí sí léi gur chuir sí i n-a seasaimh í.
    “Nígh t-éadan” a dubhairt an bhean léi. Bhí slaitín draoidheachta aice. Bhuail sí an chailín ar a cosa. Chuir sí péire bróga agus gúna deas uirrí. D’iarr an bheainín dhí an raibh aon chóta aice.”Tá”, arsan cailín.
    Fuair sí an cóta agus bhí trí lucha istigh ann. Bhuail an bhean iad. Rinne sí dhá capaill agus fear dhóibh. Chuaidh an cailín agus an fear ag an damhsa.
    Cheangail siad na capaill taobh amuigh de’n geata agus chuaidh siad isteach ag an damhsa.
    Dubhairt an beainín léi nuair a bheadh sé gar go dó-dhéag a theacht abhaile. Acht leig sí tar dó-dhéag é mar bhí an-spóirt acú.
    Bhreathnuigh sí ar an gclog. Rith sí amach agus chaill sí bróg. Ní raibh aice annsin acht ceann. Chuaidh na gárdaí amach. Fuaireadar an
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Ní Fhlártaigh