School: An Léim (roll number 11472)

An Léim Thoir, Co. Galway
M. Ó Dubhda

1. (continued from previous page)
    cana uisge a thabhair isteach. D'imthigh sé amach agus fuair Paidín buidéal a bhí ar an gcupord agus sé an sort rud a bhi ann rud buidhe agus bhi boladh láidir as. Do dhoirt sé cúpla braon de síos ar an gcáca agus nuair a raibh sé déanta aige thosuigh an cáca ag ard agus ag dul i méid gur éirigh sé go béal an oigheann. Annsin thosuigh an cáca ag casadh thart agus fá dheireadh léim sé amach as an oigheann. Rith sé timcheall an tighe agus sa deireadh rith sé amach an doras agus síos an t-sráid leis. Bhí chuile dhuine ag iarraidh é do stopadh acht ní raibh siad
    i-ndon. D'imthigh an cáca saor ó chuile dhuine acht sa deireadh rith sé isteach i bpoll a bhí i gcarraig taobh amuigh d'en bhaile.
    Sean fhocal
    "Is olc an ghaoth nach séideann mhaith do aoinne."