School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua (Cailíní)

An Cheathrú Rua, Co. Galway
N., Bean Uí Cholchúin

1. (continued from previous page)
    agus lá amháin bhí sé amhuig ag suibhail, agus chonnaic sé teach beag agus canadh dear isthig ann, d'fhan sé ag an doras agus d'eist sé go ceann tamhaill agus sé an t-amhran ceadhna abhí siadh ag canadh, mar ní raibh aon amhrain eile aca sideéoga abhí ann.
    Cuaidh sé istheach taréis tamhaill go deas réid agus mhúin sé amhráin eile do no sideóga agus bhí an áthas ar na sidéoga.
    Bhí cruith ar an buachaill agus bhí an oiread sin riméadh air na sidéoga agus gur bhain siad an cruith déhn bhuachaill, agus d'imthig sé abhaile agus án riméadh air.
    Nuair a bhí sé ag dul abhaile casadh buachaill eile dho, agus bhí cruith ar an mbuachaill sin freisin, agus d'iarr sé ar an mbuachaill, a thug cuairt ar no sidhéoga, cénh chaon ar imthigh an cruith dhó, agus d'innis sé dhó faoi an chuairt do thug sé ar na sidheóga.
    Do chuaid an dara buachaill go dtéi teach na sidhéoga freisin, d'fhan sé amuigh go ceann tamaill agus chuala sé na sidhéoga ag canadh an
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Doírín Ní hAinnín