School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    leathan tanaidhe. Tá sé ar nós duine ar bhealach. Tá dhá láímh ar mar atá ar dhuine. Tá dhá ghuailn ar mar atá ar dhuine agus dhá shúil. Tá an láímhíneach an fhairsing sa tír seo. Ní bhíonn aon mharbhú ar an láimhíneach aon am den bhliadhain. Ní bhíonn aon tóír ag aon duine ar. Ní dhéantar aon úsáíd dhe ach oiread. Is isteach ar mháíghe gainimh is mo a chothuigheann sé. Bíonn cuid aca chomh mór is nach mbeadh duine indon é chrochadh den talamh. Is thárt ar áíteacha breachlainn stupógach ar mheadha iasgach an bhallach a bhíos sé lé fághail. Ní mharbhuightear le aon dorugha iad. Ar an adhbhar sin is ins an tream a fáíghtear iad. Ní theastuigheann aon bhaoite áíthrid ón láímhíneach. Is iomdual (?)