School: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. Galway
P. Ó Maille

1. (continued from previous page)
    don cheannaide. Ní buideach a bhí sé ach chaiteadh sé a bheadh suas lé na mhargadh. Anois a deir a ceannaidhe seo brat agus thiurfha sé an-áit a bit don doman thú i dteastuigheann uait a dhul. Tá go mait a deir mac an Rí Dimtig leis.
    Casadh an fear céandha don dara mac agus bhí sgáthan draoideachta aige. Tá sgatán annseo agam agus is fiu ríoghact. Dfeiceá an duine is feárr leat ar an saogal.
    Cé meád a bheadh agad a deir an ceannaidhe. Thug an mac Rí leath na sgillinge dhó. Ní buideach a bhí sé ní nár biongad, ach chaitead sé a bhead suas lé na mhargadh. D'imtig an mac Rí leis agus an sgáthán aige agus dimtig an ceannaide ina bhealach.
    Casadh an fear ceándha don mac i bóige. Tá buideál leigis
    AT0654: The Three Brothers