School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (no title) (continued)

Bhí mac baintreabhaige ann fado agus dúil go mór aige bheith ag foghlaereacht chuile lá.

(continued from previous page)
    Chuaidh sé amach agus shíl sé breith ar an éan ac d'imthigh sé uaidh. Chuaidh sé síos ibpoll sa talamh agus lean an fear é. Tháinig sé isteach i dtigh beag. Bí sean-beán istigh agus d'fhiafruigh sí de cá raibh a thriall. Dubhairt sé go raibh sé ar thóir na mna óige a raibh na trí dathanna uirthi D'innis an sean bhean dó gur be an seachtú duine a tháinig ar a tóir agus gur chaill seisir aca a gcinn agus gur cuireadh ceann gach duine aca ar claidheamh agus go raibh claidheamh eile ag fanacht le na cheann ach dul go h athair na man óige agus a acuinge a iarraidh air
    Chuaidh an fear ag an athair D'iarr sé a inghean air. "Geobhaidh tú í má tuillfidh tu í" ars an t-athair "caithfidh tú mo sgioból a glanadh dom idtosach" Maidin imbárac thosuigh an fear ag glanadh an sgiobóil agus inagaid gac láin píce a chaitheadh sé amac
    AT0313: The Girl as Helper
    Micheál Ó Máille