School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    tugtar an t-ainm sin ort ar seisean. Mar nár fhás aon fhiacail i mo charbad riamh agus tá sé chomh cruaidh le h-iarrann arsa an buachaill. "Féach ar dtig leat mo mhaide bhriseadh le do charbhad" ar seisean leis agus sheachaid se an mhaide ina béal agus bhain sé píosa as. Ní bréagh "Carbad Cruaidh" do thabhairt ort" ars an fear.
    "Cad is ainm duit-se" ars sé leis an darna buachaill. "Losgadh Láidir" ars an buachaill. "Cén fath ar tugtar an t-ainm sin ort a mhic." "Mar tig liom balla cloiche do leagan le buille den m'iosgaidh" ar seisean. Feach an dtig leat an ball cloich do leagan le buille de m'iosgaidh" ar seisean. "Tig liom go maith" ars an buachaill acht dá leagfhaidh é buailfheadh mo mháthair mé. "Rachaidh mise i mbanna ná leigfaidh sí lámh ort" arsa fear leis an bhuachaill. Chuaidh sé chun an bhalla agus thug sé buille dá
    AT0513A: Six Go through the Whole World
    Mairéad Ní Fhinn