School: Kilmacteige (B.) (roll number 15500)

Kilmacteige, Co. Sligo
Mícheál Ó Cuirnín

1. (continued from previous page)
    leo, bhí na capaill imthighte. Dubhairt fear aca "Ce ndeachaidh na capalla." Chuaidh siad abhaile agus d'iarr siad d'a mhaighistir an bhfaca sé na capalla. "Thóg an robála iad" ar an maighistir "agus gheobhaidh sibh na capalla san stábla." Dubhairt an tighearna talmhan annsin leis an athair go gcaithfidh a mhac na capalla a ghoid as an stábla an oidhche sin agus bheirt fhear gha bhaghar. Chuaidh an mac agus fuair sé buidéal uisge bheatha agus chuir sé braon codalta ann. Thainig sé go dti doras an stábla agus bhí sé in a fhear meisge agus thuit se ar meisge mar binú fhéin agus buidéal uisge beatha in a phoca leis. "Fear atá ar meisge" arsa ceann aca. "Seadh" ars an fear eile. Tá buidéal uisge beatha leis. Ólfaimíd cuid de. D'ol siad agus thuit siad ar meisge agus ar chodalta freisin. Níorbh féidir leo duiseacht go dti an trathnóna lár na bhárach. Nuair chuaidh an tighearna talmhan amach fuair sé na
    AT1525: The Master Thief
    Andy Curneen