School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    Bhí san go mait is ni raibh go holc. Ceann des na laetheannta ghaib sé an tslíghe & sean eadhach stracaidhche air agus cúpla sean leabar aige. Loirig sé loistín ar an bhfeirmeóir agus thug sé agus fáilte. Tháinig an buachaill isteach tráthnóna. An é seo an buachail aimsire atá agat. Sé arsa an feirmeóir agus nfheaca a leithéid riamh táim chun mo inghean a thabairt le pósad dhó. Ní fearra dí bheit ag tabhairt chúig púint do sagart ar sé mar pósadhsa iad. Tá sé chóm mait aco in ainm Dé air seiseann agus pósadsa chóm mait léi aon tsagart iad. Do chuaid an lamamhú ar a ndá glúin agus léig an sagart ós a gcionn. Bhí san go maith go dtí Dé Domhnaigh a bhí chúgainn. Fuair sé cead ón sagart Pharóisde Aifreann do léigheann. Sara dtosnuig sé leis an seanmhóin dúbhairt sé gur phós sé an chéad lánamhú an tseachtmain seo caiththe agus d'airig an feirmeóir an chainnt. Chait sí luighe leis an amadán annsan agus mhaireadar go lán tsásta as san amach.
    An Nid cheangail Dia na briseadh duine é.
    Dómhnall O Murchadha