School: Dubhghlas (C.) (roll number 12876)

Douglas, Co. Kerry
Eibhlín, Bean de Róiste

1. (continued from previous page)
    éadach glan é, agus fáisgidís amac an t-uisge s isteach i búicéad. Annsan mheascaidís plúir leis na práraí shríobadh agus fluicaidís 'e ke uactar cun blas dead do cuir air. Do úsáideadh siad e gac Aoine nuair na raibh cead aca feóil d' ithe. Ní dheinner na daoine anois é ac uaireannta ac amháin na sean-daoine. Níl sé ac tímcheall triocadh nó dachad bliana ó shoin in ar stad na daoine ó bheith ag déanamh stampaí. Fadó d'úsáid na daoine céactaí agus brácaí déanta d'adhmuid chun a cuid treabhadh agus fuirse a dhéanamh. Ní raibh mórán céactaí aca ac bhí mór cuid brácaí aca, bhí bráca déanta d'adhmuid ag
    Síghle ní Shúilleabháin
    Tullig More, Co. Kerry