School: Barrow (roll number 11850)

Barrow, Co. Kerry
Ml. Ó hUallacháin

1. (no title) (continued)

Ta cúpla líon tighe anseo ar an mbaile seo agus nuair a cailltear daoine in aon tig acu titeann rudaí aite amach

(continued from previous page)
    sgaipidhthe agus má cailltear aoinne acu i mbaile nó í gcéin cídhtear an t-éinín sa tig roimh ré. Bean Uí Harmon d'innis an sgeal so dhom (i mBearla) agus an sgeal eile seo in' dhiaidh. Tá trácht ar an mnaoí seo cheana i leathanach 30.
    Tá línn tíghe eile ar an mbaile seo agus má cailltear aoinne ann, cídhtear solus lasmuich de'n dtig oidhche an tórraimh. Muinntir O Riordáin an ainm atá ar mhuinntir an tíghse seo. Bhí beirt ag teacht abhaile ó rínnce oidhche áirighthe agus bhí sé deanach san oidhche. Connaiceadar solus i bpáirc taobh leó. Do léim sé (solus) agus chonnaiceadar uatha faid cúpla páirce arís é. Do léim sé arís i gcionn leath nóimite agus thíos ar an dtráig a chonnaiceadar é an chead uair eile. An oidhche sin a cailleadh Seán O Riordán. Bhí aithne agam air. Thuit sé seo amach cúpla bliadhain ó shoin.
    Muinntir Fearghúsa (Ferris) dream eile atá 'na gcómhnuídhe annso. Tá cúpla línn tíghe aca ann, agus tá gaol eatortha. Mo dhearmad tá cheithre línn tíghe aca ann. Nuair a bhíonn duine lé cailleamhaint nó fé chlár i n-aon tig aca cloistear ologán (gol)
    Mícheál Ó hUallacháin
    Múinteoir