School: Srón (roll number 9090)

Shrone Beg, Co. Kerry
Pádraig Mac Carrthaigh

1. (continued from previous page)
    aidh i gcóir gac Aifrinn a bheadh úaidh. Do bhuaileadh ceathar buille san leabaidh. Dubhairt na manaig gach Aifreann díobh. Ó'n oidhche sin ní fheaca aoinne a sprid.
  2. Bí fear ó'n duthaig seo dar bainim dó Díarmuid Ó Súilleabain in a bhúachaill aimsire san tig 'na raibh an tíghearna talmhan in a cómhnuidhe. Bhíodh sé in a codlhladh san seómra 'nar fúaradh an beirt fhear marbh taréis bháis do Dúbhgáin O Cróinín. Do thárla seo timceall triocadh bliadhain ó shoin. Cúaidh se a codhladh oidhche amhain. Ní raibh sé ró fhada ann núair áirig sé ciscéim tromh ag teact isteac san seómra. Do deineadh an dorus do crothadh. D'éist sé go cúramach agus taréis tamaill do crothadh eadac na leabhthan os a cionn. Do suidh sé shuas san leabaidh agus do caith sé an tuisce naomhtha air féin. D'fhiafruig sé in ainim Dé an raibh aoinne ann. Níor fúair sé aon freagra. Dinnis sé a sgéal do'n sagart ar maidin agus níor codail sé san seómra ceadhna a tuille
    Bhí fear in a chomhnuidhe i Srón. Tadhg
    Múinteoir