School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Kerry
B. Ní Mheidhre

1. (no title) (continued)

Cailleadh táiliúir agus fighdóir an an lá ceadhna agus chuadar...

(continued from previous page)
    cur plainníní chúgham agus sin é mo phurgadóireacht anois, bheith 'á n-iomchar ar a'shaoghal eile, agus cad a cinnibh tú amuigh." ar seisean leis a' dtaillúir.
    "Rud suarach a mhuise" a dubhairt an tailliúir. "Suasthidín a ghoideas ó thailliúr eile nuair a bhíodh ar a ' saoghal agus tháinig sé idir mé agus rioghacht na bhflathais . Tá sí sáidhte annso i gcáibe mo cabóige agam."
    Dheara ars an fíghdóir tá sí chómh maith agat i chaitheamh annso chugham-sa i dteannta na gceartlíní agus do chaith agus do chaith scaoileadh an tailiúir isteach i bhflaitheas Dé.
    Sin é an bhrígh atá leis an seanfhochal san a chloistear go minic ag daoine .i. "B'fearra dhuit é chuir ormsa i dteannta na gceartlíní" agus nuair a bímíd ag tabhairt milleáin do dhuine agus ag cur rud 'na leith ná bhionn sé cionntach ann.