School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    crann mór. Do bhí an fear ag cnáimseáil mar dubhairt sé leis a bhean nár eirigh leó go maith indui. "Ariú ná bí ag cnáimhseáil," arsan bhean. "Féach" ar sise, díolfaimíd an galún bainne nuair a raghaimíd ar an baile mór, agus ceannóchaimíd cearc ar an airgead. Bheirfaidh an cearc duibhe díolfaimíd na huibhe agus ceannóchaimíd gamhan ar an airgead. Nuair a fhásaidh an gamain beidh gamhain óg aici agus ní fada go mbeidh macra bó againn agus sinn ag deanamh airgead go tapaidh. Tógfaimíd tig breág annsan agus beidh na huaisle ag teacht chun dinnéar chughainn. Agus beimíd go maith do na boicht," Do phreab an fear ina seasamh. "Ní bheimíd," ar seisean ná maith do na bhoicht. Má beirim greim ar aon bachach i naiche mo dhorais gheobhaidh sé barra na
    Pádraig Ó Muircheartaigh
    Seán Ó Muircheartaigh