School: Máistir Gaoithe (roll number 4463)

Máistir Gaoithe, Co. Kerry
Pádraig Ó Siochfhradha

1. (continued from previous page)
    isteach go Tráígh na h-Aoinne (?) an bliadhain céana agus do bris sí suas san áít ar a dtugtar leabaidh na luinge anois. Gráínne buide a bhí ar iompar ag an áthrach seo. Bí an gráinne cómh tuigh le gainimh an tráigh agus do bhailig gasradh ann dá bailíú. Do thugadar leo abhaile é cun é do mheilt. Ní raibh aon tig feirmeóra gan bóth san am san. Ní raibh aon gátar mhór ar cuid de's na feirmeoirí agus bhí cuid díobh déirceamhail. Bí bean ina cómhnuidhe tímcheall na h-áíte seo fadó. Lá amháín tháínig bean bocht eile agus beirt páistí isteach cuichi. Bí corán cabaíste beirithe aici do mucaibh. Diarr an bean siubhail uirthi cuid den cabaíte do thabhairt dos na paistí le n-ithe ach d'eitig sí í. Dúbhairt sí léi gur mhó an ghádh a bhí ag na mucaibh leis.
    Máire De Faoit,
    Gurrán na Fulla